Waar kom ik vandaan?

Een leven lang leren. Over wie je bent, wat je wilt, wat je drijft?
Een onophoudelijk proces, zo ook voor mij.

Wouter van Opijnen

Vanaf mijn achttiende werk ik bij de Landmacht, een fantastische organisatie waar ik nog steeds werkzaam ben als commandant. Ik startte onderaan de ladder en merkte al snel dat ik meer autonoom wilde zijn in de interessante maar sterk hiërarchische organisatie.

Zoektocht naar talenten

Deze zoektocht duurde tot het moment dat iemand mijn talenten zag. Iemand die het vertrouwen had dat ik mezelf verder zou kunnen ontwikkelen. Iemand die zag dat ik naast die behoefte van vrije wil, ook een drive heb om te leiden, sturend kan zijn en zelfverzekerd ben.

Ik heb veel kennis en ervaring op mogen doen in zeer uiteenlopende situaties.

Je werkt soms onder levensbedreigende en politiek gevoelige omstandigheden, dit vraagt veel van je. Je hebt het vertrouwen van je personeel nodig en je moet je beslissingen zeker en doeltreffend nemen.

Leren leidinggeven met inzicht en strategie

Vanwege de serieuze aart van de opdrachten wordt leidinggeven actief en veelvuldig geoefend tot het een techniek is die je beheerst. Het constante oefenen van je leiderschap technieken met ervaren trainers maakt dat je je acties én reacties op afstand kunt aanschouwen en beoordelen. Je wordt je bewust van je eigen kunnen en stuurt bij naar de gewenste situatie. Je leert met inzicht én strategie leiding te geven. Je leert te acteren ipv te reageren.

Wouter van Opijnen & Coaching

Werken als militair, en als militair leidinggevende, kent heel veel mooie kanten. Maar tegelijk blijven er beperkingen om mijn talenten verder te kunnen inzetten.
Ik ben dus op zoek gegaan naar hoe ik mijn behoefde aan zingeving en verbreding meer invulling kan geven? Vanuit mijn leiderschapsrol heb ik besloten een opleiding tot coach te volgen. Het was tevens als het ware het sluitstuk in mijn persoonlijk inzicht.
Ik heb met mijn ervaring en opleiding een eigen model ontwikkelt die naadloos aansluit bij de opleiding. Het Team Model geeft houvast in de trainingen die ik geef.

Ik wil mijn ervaring en kennis delen met anderen zodat zij hiervan kunnen profiteren.

In de sessies maak ik gebruik van coaching methodieken, talent motivatie analyse en beoog ik een geschikte sparringpartner te zijn.
Hiermee krijg jij inzicht in jouw talenten en ben jij in staat om vanuit authenticiteit en eigen kracht verder te gaan. Vanuit jouw verhaal!

Ik ben nu waar ik wil zijn: Ik geniet ervan en het geeft mij zingeving, wanneer ik dit mag delen met anderen. Eenieder zal op zijn of haar geheel eigen wijze hier invulling aan geven. Ik verkondig namelijk geen waarheid. Maar ik beloof je dat je zal groeien als leidinggevende maar bovenal als mens. Je zal na leiderschap coaching of personal coaching in staat zijn om vanuit authenticiteit de verbinding aan te gaan met jouw team en te werken aan synergie vanuit jouw eigen missie en jouw eigen visie.

Wat anderen over mij zeggen?

"Professionele nabijheid - zo omschrijf ik de gesprekken met Wouter "

Anne

Beleidsmedewerker Leger des Heils

“Hij kon soms heel kritisch zijn. Dit was voor mij heel belangrijk om tot de kern te komen. Humor maakte het weer luchtig en de sessies heb ik als op maat gemaakt ervaren."

Danielle

Inkoper Defensie

Hoe kan ik jou helpen?

Alles begint met een vrijblijvend gesprek.
Het is voor ons beide van belang dat er een goeie klik tussen ons is.
Dit zal ons samen in staat stellen jouw beoogde doelen te halen.
Lees hieronder verder hoe ik werk en wat ik jou, of jouw organisatie te bieden heb.

Leiderschap Coaching

Welke leidinggevende wil nou geen synergie?

Personal Coaching

Ik lever maatwerk op basis van jouw coachvraag.

Persoonlijke en Zakelijke Talent Analyse

In drie sessie heb jij inzicht in jouw talenten.

Enkele momenten uit het leven van Wouter

Het is mijn missie om binnen mijn raamwerk aan talenten zoveel mogelijk uit mijn leven te halen. Ik wil mijn leven leven. Ik heb afwisseling nodig om optimaal te kunnen genieten. Daarnaast zoek ik actief naar balans tussen vrijheid en houvast.

Contact Talent InSight

12 + 8 =

Wouter van Opijnen

wouter@talent-insight.nl

06 8324 0709

KVK 80788246

BTW NL00348904B38